Friss, ropogós és természetesen édes Gála alma, biodinamikus gazdálkodásból. A gondos termesztésnek köszönhetően íze intenzív, állaga zamatos – igazi egészséges finomság az egész családnak. A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják. A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével. A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza. A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján. Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis A termék a Helyben a Jövőnk Szövetkezet által kerül szállításra és értékesítésre.
Saját termesztésű gyümölcsből, gondos válogatással, saját feldolgozással készült, a betakarítástól a főzésen át az üvegezésig / cimkézésig. Hajdú-Bihari termékdíjat nyert 2024-ben. TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ.
Saját gyüjtésű gyümölcsből, gondos válogatással, saját feldolgozással a főzéstöl az üvegezésig / cimkézésig, cukor hozzáadásával készül. Sajátos izvilága miatt nagyon kedvelik. Nagy vas tartalma van. TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ.
Tésztánk készítéséhez rétes lisztet használunk. 1 kg liszthez 8 tojást teszünk.
Magyar nemesítésű Kunhalom búzából, a gazdaság Astrie gránitköves malomában őrölve. A lisztből sült félbarna kenyér ízletes, karakteres, különösen vadkovásszal.
Magyar nemesítésű Kunhalom búzából, a gazdaság Astrie gránitköves malomában őrölve. A lisztből sült félbarna kenyér ízletes, karakteres, különösen vadkovásszal.
.Cékla a sárgarépa után télen a második legkedvelteb zöldség. Fogyasztható nyersen salátákban, préselve cékla léknt, sütve.
.Saját gazdaságunkban ellenőrzött bio termesztésben termelt cékla levélel történő betekarításból, kézzel mosott..