Az akácméz harmonikus, kellemesen lágy ízű, akácvirág illatú, édes, a legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Színe világos, kristálytiszta. Mellékíz nélküli aromája teszi egyedivé. A legtöbb méznél édesebb, nagyon jól lehet vele ételt, illetve italt édesíteni. Közismerten fertőtlenítő hatású, köhögés ellen is ajánlott. Különösen jó orvosság torokgyulladás vagy gyomorbélhurut ellen. Emellett nyugtató hatása is ismert. A Magyarországon termelt akácméz hungarikumnak számít, minősége világszerte elismert. Az akácméz főbb hatásai: Nyugtató, méregtelenítő hatású Kiváló immunrendszer erősítő Torokfájást enyhítő, köhögés ellen ajánlott Csonterősítő Vérszegénység ellen hat Emésztési zavarok ellen ajánlott Tel. : 20 /2642662 Hajdúböszörmény Deák Ferenc utca 20. 18 óra után. :70/4539511 Kövessetek minket a Facebook oldalunkon is: https://www.facebook.com/Kupas.meheszet
Az akácméz harmonikus, kellemesen lágy ízű, akácvirág illatú, édes, a legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Színe világos, kristálytiszta. Mellékíz nélküli aromája teszi egyedivé. A legtöbb méznél édesebb, nagyon jól lehet vele ételt, illetve italt édesíteni. Közismerten fertőtlenítő hatású, köhögés ellen is ajánlott. Különösen jó orvosság torokgyulladás vagy gyomorbélhurut ellen. Emellett nyugtató hatása is ismert. A Magyarországon termelt akácméz hungarikumnak számít, minősége világszerte elismert. Az akácméz főbb hatásai: Nyugtató, méregtelenítő hatású Kiváló immunrendszer erősítő Torokfájást enyhítő, köhögés ellen ajánlott Csonterősítő Vérszegénység ellen hat Emésztési zavarok ellen ajánlott Tel. : 20 /2642662 Hajdúböszörmény Deák Ferenc utca 20. 18 óra után. :70/4539511 Kövessetek minket a Facebook oldalunkon is: https://www.facebook.com/Kupas.meheszet
Alakor félfehér liszt. színe inkább aranyos, sárgás, semmint fehéres. Illata jellegzetesen komlós, édeskés. A belőle készült kenyerek, lepények és pogácsák speciális ízvilággal rendelkeznek A gazdaságomban termelt Alakor ősbúzát saját Astrie típúsú malomban kíméletesen őrlöm.. Az alakor a hagyományos búzához képest lényegesen magasabb rost, valamint fehérje tartalommal bír, sokkal több esszenciális zsírsavat, foszfort, káliumot és B6 vitamint tartalmaz. Az alakor fehérje szerkezete (glutén szerkezete) 14 kromoszómából (míg a modern búzák 42-ből), ennek köszönhetően a legtöbb gluténérzékeny ember számára biztonságos a fogyasztása*. 2x annyi A vitamint tartalmaz, mely fontos a szem egészségének megőrzésében, megköti a szabadgyököket,rákmegelőző. Péklány alakoros receptjei megtalálhatók a https://peklanyleszek.com/ pl: https://peklanyleszek.com/2016/07/17/alakoros-palacsinta/ https://peklanyleszek.com/2016/07/22/kovaszos-alakor-cipo/
A csomag ajánlat kézműves kispékségek, nagycsaládosok részére.
Néhány gondolat az alakor búzáról: A hagyományos búzához képest az alakornak magasabb a rost és fehérje tartalma. Magas a riboflavin tartalma, ami gazdag antioxidánsokban, kétszer annyi A-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos búza, ezen kívül kiemelkedő a béta karotin és a lutein benne. Az alakor fehérje szerkezete (glutén szerkezete) 14 kromoszómából áll, míg a modern búzák 42-ből. Ennek köszönhetően az alakor liszt gluténtartalma alacsonyabb, így jobban és könnyebben emészthető, mint a többi gabona, és a benne lévő tápanyagok jobban fel is tudnak szívódni. Több oldalon taglalják, hogy gluténérzékenyek fogyaszthatják e, az biztos, hogy nem gluténmentes. Bármilyen búzából, gabonából készült termék esetén, ha liszterzékeny vagy, illetve gluténintolerianciában szenvedsz, fogyasztása előtt ajánlott az orvosi konzultáció! És természetesen itt is házi tyúktojás kerül felhasználásra. :)
Saját termelésű, kézzel szedett, érett gyümölcsből készített gyümölcslé. Hozzáadott cukrot és tartósítószert, adalékanyagokat nem tartalmaz. Az édes ízt az érett gyümölcsből származó gyümölcscukor adja. A tartósítást pedig a hőkezelés biztosítja. A képen látható "bag in box"-ban szállítjuk, doboz nélkül.
Édes almapaprikából készűlt savanyúság, víz, bio ecet, bio cukor, bio bors felhasználásával. Hőkezelt.
Az ámorakác vagy gyalogakác néven ismert 2-3 méteres cserjének csak a levelei hasonlítanak az akácéhoz és 10-15 cm hosszú, felálló, fürtös ibolyás kék színű, bódító illatú virágzata van. Tudományos neve: amorpha fruticosa. Méze jellegzetes ízű, a virág illatára hasonlít. Folyópartokon (főként a Tisza vidékén), csatornák és mocsaras területek mentén élő ámorakác főként virágport ad, de kedvező időjárás esetén mézet is. Az akácvirágzás után gyűjthető. Sok ásványi anyag található benne, flavanoidokban gazdag, kiváló élettani hatású, magas vitamintartalmú. Elsősorban az érrendszer karbantartásában, ápolásában játszik szerepet, azon kívül stimulálja és erősíti az immunrendszert.Az ámorakác méz színe aranybarna, íze kellemes és harmonikus. Natúr fogyasztásra, valamint ételek és italok ízesítésére is kiváló. Az ámorakác méz főbb hatásai: Az érrendszer ellenállóképességét növeli Erősíti a szívet Szabályozza a szívműködést Erősíti a szervezet általános védekező rendszerét Immunrendszer erősítő Szervezeterősítő (nagy a vitamintartalma) Tel. : 20 /2642662 Hajdúböszörmény Deák Ferenc utca 20. 18 óra után. :70/4539511 Kövessetek minket a Facebook oldalunkon is:https://www.facebook.com/Kupas.meheszet
Saját gazdaságunkból termelt alapanyagból készítve. Kézzel szedve, válogatva, tisztítva és feldolgozva. Termékünk sajátos ízvilággal rendelkezik, mellyel kerüljük a nagyüzemi feldolgozást. Saját magunk nevelt palántákból termesztjük, így elmondhatjuk, hogy a magvetéstől a késztermék eladásáig csak a mi kezünk munkája van benne. Ez a termékünk tartósitó szert NEM TARTALMAZ.