Debreceni Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
Belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Erdődi Biokertészet

Erdődi Biokertészet

Erdődi Imre Biogazda

Elkötelezett magyar kistermelő

A biogazdálkodás szellemisége 1986-ban érintett meg a gödöllői egyetemen tartott „vegyszermentes” gazdálkodási tanfolyamon, amely azóta is minden évben megtartásra kerül Biodinamikus tanfolyam néven. Ekkor még az iparban dolgoztam, de a rendszerváltás utáni hanyatló ipari miliőben már nem éreztem jól magam.

Váltottam, s fő állásban több cégnél is üzletkötőként tevékenykedtem. Közben másodállásban 1996-ban a visszakapott 5 ha-os szülői örökségen, őseim tapasztalatára támaszkodva kezdtem el gazdálkodni konvencionális módon.

1999-ben egy biogazda tanfolyam elvégzését követően tértem át a biogazdálkodásra. A biogazdálkodásra való átállás tanulásának kezdetén gabonaféléket kezdtem termelni. 2004-től a vetésszerkezetembe a zöldségfélék termesztését is beillesztettem. A régióban tudtommal egyedül én foglalkozom biobúzafű termesztéssel, melyet a saját gazdaságomban megtermelt bio tönkölybúzából nevelek.

2011-től egyes termékeim feldolgozásával bővítettem tevékenységemet. A helyi hadházi tájjellegű káposztából tejsavas erjesztésű savanyú káposztát, tönkölybúzából lisztet, napraforgóból hidegen sajtolt olajat készítünk.

Jelenleg 30 ha-on gazdálkodom, szezonálisan közel 15 embernek, összességében több mint 1000 munkanapra való munkát biztosítva, kézi gyomirtás, betakarítás, áruválogatás, piacra való készülődés során.

Termékeimet helyben, valamint a debreceni, budapesti és a miskolci biopiacokon értékesítem.

A termés többi részét szerződött partnereimnek szállítom, ezek laborvizsgálatot követően kerülnek feldolgozásra, majd kerülnek a bel- és külföldi áruházak polcaira, elsősorban bébiételek formájában.

Számomra a biogazdálkodás egy életforma, melynek során a múltból meríthetek, a jelennek egészséges táplálékot adhatok, miközben a termőföldet megőrizhetem a jövő nemzedékének.

Miként kezdtem el a biogazdálkodást

A rendszerváltás után lehetőségem nyílt visszatérni a gyökerekhez. Így a szövetkezettől visszavett, szüleimtől örökölt 5 hektáros földön kezdtem el 2000-ben a biogazdálkodást.

A biotermelés szemléletének csíráját Dr. Mezei Ottóné Klárika nénitől – aki a magyar Biokultúra Egyesület alapítója, illetve a Rudolf Steiner útmutatásai alapján kialakult biodinamikus gazdálkodás magyarországi „anyja” – kaptam.

Az átállás kezdetén a biogazdálkodásban fontos vetésforgóban az akkori tudásom alapján talajt gyógyító zabot, lucernát vetettem tönkölybúzával kiegészítve. A biogazdálkodás elején sok segítséget kaptam a gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező biogazdáktól, valamint a rendszeres éves ellenőrzések során az ellenőröktől.

2005-ben a szomszédos 11 ha-os területtel bővült a gazdaságunk és elkezdtük az öntözéses zöldségtermesztést. Nem sokkal ezután biozöldségeinkkel megjelentünk a biopiacokon is.

Gazdaságunk 2000-től a Biokontroll Hungária Kft által ellenőrzött biogazdaság.

https://erdodi.hu/

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Biodinamikus, Bio
Tojásmentes
Gluténmentes
Tejmentes
Cukormentes
SLS free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
Vegán
Ajándékcsomag
Hozzáadott cukor nélkül
Ár szerint

Burgonya új Bio 5 kg-tól

Az ár minimum 5 kg burgonya rendelése esetén 990 ft/ kg. 

990 Ft / kg
990 Ft/kg

Cékla Bio 1 kg

.Saját gazdaságunkban ellenőrzött bio termesztésben termelt cékla.   

900 Ft / kg
900 Ft/kg

Csemegeuborka 6-9 cm Bio

Saját termesztésű bio alapanyagokból készült savanyúság. Összetevők: bio uborka, víz, bio ecet, parajdi só, bio cukor, bio mustármag, bio bors, bio babérlevél

1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg

Ecetes céklasaláta Bio

Saját termesztésű bio alapanyagokból készült savanyúság. Összetevők: bio cékla, bio torma, parajdi só, bio cukor, víz, bio kömény Tartósítószert nem tartalmaz. Hőkezelt

1500 Ft / üveg
1500 Ft/fej

Fűszerpaprika édes Bio 200 g

Saját gazdaságunkban, ellenőrzött bio termesztésben termelt paprikából őrölt bio fűszerpaprika.  Egy hónapos utóérlelés, gondos válogatás és kíméletes szárítás után frissen őrölt fűszer. Kiszerelés: 200 g

2000 Ft / csomag
2000 Ft/csomag