Kézműves sajtok és tejtermékek
Kézműves sajtok és tejtermékek
Tehéntejből készülő friss sajt, érlelés nélkül fogyasztható. A sajtot a formázása után sófürdőbe helyezzük, így enyhén sós ízt kölcsönzünk neki. Ízesítései: natúr kapros-fokhagymás aszalt paradicsomos- bazsalikomos lilahagymás
Tehéntejből készült, fehér penészes sajt. Hasonlít a camembert sajthoz, a caciotta belseje nincs annyira lágy, mint a camemberté.
Francia eredetű, tehéntejből készült sajt. Hosszú érlelési idő (minimum 3 hónap) jellemzi, amely során az aromái között a kissé édeskés íz is megjelenik
Tehéntejből készülő friss sajt, érlelés nélkül fogyasztható. A sajtot a formázása után sófürdőbe helyezzük, így enyhén sós ízt kölcsönzünk neki. Ízesítései: natúr kapros-fokhagymás aszalt paradicsomos- bazsalikomos lilahagymás
Tehéntejből készülő friss sajt, érlelés nélkül fogyasztható. A sajtot a formázása után sófürdőbe helyezzük, így enyhén sós ízt kölcsönzünk neki. Ízesítései: natúr kapros-fokhagymás aszalt paradicsomos- bazsalikomos lilahagymás
Gyúrt, hevített sajt, Lágy állagú, rendkívül jól olvad, semleges ízvilág jellemzi. Egy csomag mozzarella kb. 250-350 g.
Tehéntejből készülő friss sajt, érlelés nélkül fogyasztható. A sajtot a formázása után sófürdőbe helyezzük, így enyhén sós ízt kölcsönzünk neki. Ízesítései: natúr kapros-fokhagymás aszalt paradicsomos- bazsalikomos lilahagymás
Tehéntejből készülő, érlelt, félkemény sajt. A trappistához viszonyítva elmondható, hogy állaga hasonló, íze kevésbé intenzív. Érlelési ideje 4-6 hét. Több ízben is elérhető: -Natúr -Kakukkfüves -Köményes
Tehéntejből készülő sajt, amely egy különleges formázási folyamat („pasta filata”) során nyeri el alakját. Az elkészült parenyica sajtokat minden esetben bükkfán füstöljük. Egy sajt súlya 200-250 gramm között van.