A Graham-liszt nagyon hasonló a teljeskiőrlésű búzaliszthez,
Beltartalmi értékeit tekintve mindkét liszt teljes kiőrlésű, viszont van néhány különbség:
A teljes kiőrlésű búzaliszt finomabbra van őrölve, míg a Graham-liszt durvább textúrájú,
A Graham-liszt jellegzetes, enyhén diós, korpás ízjegyeket hordoz,
Mindkét liszt típus a teljes búzaszemet tartalmazza, így hasonló tápanyagokat kínál, a Graham-lisztben található rost talán jobban érvényesül, mivel az őrlés során a szemek egy részét nem őrlik olyan finomra.
A Graham-liszt fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, különösen azok számára, akik a természetes, tápanyagban gazdag alternatívákat keresik.
Magas a rosttartalma, alacsony a glikémiás indexe, gazdag ásványi anyagokban, javítja a szív- és érrendszer egészségét,segíthet a súlyszabályozásban, mivel gazdag rostokban, hosszabb ideig teltségérzetet biztosít.