Debreceni Kosár Közösség

Belépés / Regisztráció
Belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Alakor ősbúza

Alakor-Ősbúza Csavaros tészta

Néhány gondolat az alakor búzáról: A hagyományos búzához képest az alakornak magasabb a rost és fehérje tartalma.  Magas a riboflavin tartalma, ami gazdag antioxidánsokban, kétszer annyi A-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos búza, ezen kívül kiemelkedő a béta karotin és a lutein benne. Az alakor fehérje szerkezete (glutén szerkezete) 14 kromoszómából áll, míg a modern búzák 42-ből. Ennek köszönhetően az alakor liszt gluténtartalma alacsonyabb, így jobban és könnyebben emészthető, mint a többi gabona, és a benne lévő tápanyagok jobban fel is tudnak szívódni. Több oldalon taglalják, hogy gluténérzékenyek fogyaszthatják e, az biztos, hogy nem gluténmentes. Bármilyen búzából, gabonából készült termék esetén, ha liszterzékeny vagy, illetve gluténintolerianciában szenvedsz, fogyasztása előtt ajánlott az orvosi konzultáció! És természetesen itt is házi tyúktojás kerül felhasználásra. :)    

1500 Ft / csomag
3000 Ft/kg