Néhány gondolat az alakor búzáról: A hagyományos búzához képest az alakornak magasabb a rost és fehérje tartalma. Magas a riboflavin tartalma, ami gazdag antioxidánsokban, kétszer annyi A-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos búza, ezen kívül kiemelkedő a béta karotin és a lutein benne. Az alakor fehérje szerkezete (glutén szerkezete) 14 kromoszómából áll, míg a modern búzák 42-ből. Ennek köszönhetően az alakor liszt gluténtartalma alacsonyabb, így jobban és könnyebben emészthető, mint a többi gabona, és a benne lévő tápanyagok jobban fel is tudnak szívódni. Több oldalon taglalják, hogy gluténérzékenyek fogyaszthatják e, az biztos, hogy nem gluténmentes. Bármilyen búzából, gabonából készült termék esetén, ha liszterzékeny vagy, illetve gluténintolerianciában szenvedsz, fogyasztása előtt ajánlott az orvosi konzultáció! És természetesen itt is házi tyúktojás kerül felhasználásra. :)